Zamieszczone przez adox
[O2FL] 2,0 CCZA rorząd kaput!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez andrzej111Królu złoty, i co otworzą Ci rozrząd i popatrzą na napinacz na którym niema nawet numerów a potem złożą wszystko i zaleją nową oliwę ?
jak to nie ma numerów na napinaczu :?: :!:
Mihau,
w CAXA też miał być poprawiony stuff od 05.2010 a się okazało, 06.08.2010 i dalej miałem stuff przed zmianami
Zamieszczone przez Black.JackDzieki jutro jade sie umówić na sprawdzenie co tam u mnie siedzi
nawet jakbyś chciał TYLKO rozebrać - zobaczyć co i jak - złożyć to jak nic 800-900pln musisz położyć na stół :!:
oczywiście w ASOkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111mrsojer, finalnie ile wyszła impreza?
Niestety najwięcej kosztowały części. Pomijając głowicę to za same części aby auto złożyć zapłaciłem 1400 zł. Wszystko oryginalne z ASO. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrcarkurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .
to skurrwysyny :evil: :evil: :evil: :evil: ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok.
chcesz to dam ci te moje zawory ssace to je weźmiesz i temu co ci w aso powie ze w roczniku 2009 r nawet nie słyszał o takich przypadkach wsadzisz mu te osiem zaworów w doope...jeden kurwa po drugim..... :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111LUKI, na moim 06K109467K jest "06K 109 467 IT MR7"
andrzej111
możesz się do tego jakoś odnieść?
zassane z sieci
Quick Summary:
Bad Upper Tensioner = 06K 109 467 IT MR7
Good Lower Tensioner = 06H 109 467L IT MR7 supersedes to 06H 109 467AE IT MR7
Good Upper Tensioner = 06H 109 467N IT MR7 supersedes to 06H 109 467K IT MR7kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.dewitachu napisał/a:
zastapili paskiem który ma wytrzymac 250 tyś km :roll:
Ciekawe czy znalazł się taki co uwierzył w wieczny pasek rozrządu w O1 którego od 90tkm należało tylko kontrolować co 30tkm lub 2 lata :lol:OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
LUKI, popatrz tu koleś ma to samo. Chyba te informacje są błędne
Prob. a lot of talk about the TSB regarding the hydraulic chain tensioner on the TSI engines. Yea well, we have living proof that you guys are going to see a lot more of these chain failures. This customer was UNDER 60K, within both his dealer and extended warranties and his tensioner failed...
Jutro wrzucę fotki starego i zobaczymy co tam będzie
[ Dodano: Pon 18 Lis, 13 22:19 ]
Panowie, jebać ASO, jak macie czas to kupuje np. na getem.pl wychodzi ok 20-25% taniej. Dzisiaj ze względu na czas kupowałem sylikon w ASO - 116zł na getem.pl 84zł
Napinacz w ASO 200 na getem 140 bez żebrania o rabaty.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok
Biorąc pod uwagę, że masz do wymiany tylko 8 zaworów to jeszcze ma sens regeneracja starej głowicy. 130 zł (brutto) za zawór X 8 tj. 1040zł. Na pewno skasują jeszcze za regenerację ale przynajmniej wiesz co masz. Ja musiałem ratować się używaną głowicą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁu mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół okPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
z tymi akcjami serwisowymi sprawa jest ciekawa.
W audi a4 była akcja serwisowa jakiś czas temu. Byłem przekonany , że wymieniali napinacz. Przejrzałem ostatnio wpisy serwisu i okazało się, że podczas akcji wymieniali wariator. Napinacza nie dotykali. Osobiście zastanawiam się nad wymianą całości na nowy zestaw.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoaldam, u szefa w A4 wpisali, że wymieniali osłonę rozrządu :wink:
vide:
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez aldamale w temacie padło info , ze należy również wymienić łańcuchJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
a ja troszkę EOT napiszę, że temat dotyczy nie wszystkich jednostek w Audi
bo np w BWE nie wystepuje taki problem, zresztą jest pasek a nie łańcuchprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
LUKI, info dobre, wczoraj nie zauważyłem różnicy
Stary -chujowy- napinacz miał symbol 06H 109 467 IT MR7 - a obok na obudowie T
Nowy napinacz ma symbol 06K 109 467 IT MR7 - na obudowie były wytłoczone cyfry
Różnica, która jest zauważalna na pierwszy rzut oka to blaszka blokująca napinacz przed cofnięciem.
Napinacz który miałem w aucie miał delikatne luzy, dwoma palcami można go ścisnąć.
Zdjęć chyba niema sensu wrzucać bo na tej stronie dokładnie widać różnice.
Zauważcie, że chujowy napinacz na obudowie ma wytłoczone N
I'm not sure you guys really understand how the factory parts catalog works. The dealership can look up the part numbers for your car by VIN, but that WILL NOT tell you what part was originally installed in your car. The only way to tell is by visual inspection unless we can find a trend in...
Impreza finalnie kosztowałaby 510zł ale w mojej rozpisce brakuje dwóch śrub, które o kilka złotych podniosła cenę
Śruby są widoczne tutaj, chodzi o te średnie przy dużej
UWAGA
Na sprzedaż sylikon do pokrywy rozrządu.
Taka tuba styknie na ok.5 rozrządów, a każdym ASO liczą cała tubę...
Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
Chłopaki, piszmy do UOKiK'u, na DSG wzywają to napinacze też niech robią :!:
Kto nie robił to niema na co czekać bo prędzej czy później przyjdzie pora i na WasSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoaldam, u szefa w A4 wpisali, że wymieniali osłonę rozrządu :wink:
Nie mam info na temat napinaczy w a4 (silnik CABA - euro 4 o ile się orientuję). Na forum a4 zero info w tym zakresie. Może ktoś się orientuje czy w a4 producent zmodyfikował napinacz?Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Witajcie
A w BZB ktoś się orientuje jaki jest aktualny i co pozmieniali.
Przy ok 46 kkm w kwietniu 2011 roku wymieniałem na napinacz 06H 109 467 T
teraz na stronie https://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
widzę, że zastąpił go kolejno model z literką AB a potem K od marca 2012
Obecnie mam 113 kkm
Pytanie czy jest sens wymieniać kolejny raz napinacz ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
ps. A miales jakies objawy tego rozrzadu, czy nie dzialo sie nic i zmiana byla profilaktycznie??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
oj bardzo dobry pomysł :!:
©KODA Polska
Volkswagen Group Polska Sp. z o.o.
ul. Krańcowa 44
61-037 Poznańkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Ja dziś byłem w Aso powiedzieli po vinie ze od momentu produkcji były 2 razy poprawiane i teraz sie zastanawiam czy w takim razie mam już u siebie te lepsze a nie te z początkowej fazy te chu....owe ,Pytanie o koszta wymiany napinacza to 700 brutto no pewnie by dali z 10 % rabatu jeszcze no i oczywiuście napinacz trzeba doliczyć ,co sądzicie???
Oczywiście nie ma akcji serwiosowych na 2.0 tsi za mało tego jezdzi hehehh no i nie słyszeli zeby tzn wogóle nie robili rozrządów w 2.0 Aso na puławskiej.
Komentarz
-
Komentarz